Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: υποχρεωτική η εγκατάσταση τους



Το δρόμο για την υποχρεωτική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες και τις ταράτσες των νέων κτιρίων ανοίγει το ΥΠΕΚΑ, μέσω του νέου Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energypress.gr, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, δήλωσε τα εξής:
«Προσανατολιζόμαστε στο να κάνουμε πάρα πολύ έντονη την παρουσία των φωτοβολταικών στις νέες οικοδομές, που θα γίνονται από εδώ και πέρα, με ένα είδος υποχρεωτικότητας σε στέγες και ταράτσες, για να φύγουμε από τη λογική, η οποία φτάνει στο τέλος της- τη λογική τα φωτοβολταικά στον αγροτικό τομέα- και σταδιακά να πάμε σε μια λογική που επεκτείνει τα φωτοβολταϊκά στον αστικό ιστό, κάτι που είναι πολύ καλύτερο για το δίκτυο και πολύ πιο ορθολογικό».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε ερώτηση σχετικά με το αν ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στη στέγη του σπιτιού του, προκειμένου να εκδώσει νέα οικοδομική άδεια, ο υπουργός επισήμανε ότι κατά την  κατάρτιση του νέου Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού θα εξεταστεί αυτό θα γίνει οριζόντια ή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου